Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Exclusieve interviews bij 'Data het nieuwe goud I en II'

09-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
data het nieuwe goud II
Alex Holden
Alex Holden is forensisch computerdeskundige en heeft zich toegelegd op het opsporen van hackers. Veel van de hackers waar hij jacht op maakt komen uit Rusland en richten hun pijlen op grote dataverzamelaars zoals doe Systems.
Sander Klous
Sander Klous is hoogleraar Big Data aan de universiteit van Amsterdam. Daarvoor werkte hij in Genève aan de deeltjesversneller. Klaus maakte daar deel uit van het team dat de Nobelprijs won voor de ontdekking van het zogeheten 'higgsboson'. Dit jaar verscheen zijn boek 'Wij zijn Big Data'. Dat gaat over de nieuwe samenleving waarin alles meetbaar is, van onze hartslag tijdens het sporten tot ons looppatroon in winkels. Hij beschrijft hoe big data en data-analyse een steeds grotere rol gaan spelen in onze samenleving.
David Vladeck
David Vladeck was tussen 2009 en 2012 directeur van de Federal Trade Commission, een Amerikaanse organisatie die vergelijkbaar is met het Nederlandse College Bescherming Persoonsgegevens.
Pam Dixon
Pam Dixon is oprichter en directeur van het World Privacy Forum. Het WPF is een non-profitorganisatie die is opgericht om te waken over de privacy van individuen.
Bart Jacobs
Professor Bart Jacobs is sinds 2002 hoogleraar op het gebied van 'veiligheid en correctheid van software' aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Bart Jacobs is bekend vanwege zijn onderzoek naar de anonimiteit van het elektronisch stemmen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.