Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Europese Commissie onderzoekt zaak afvaloven Omrin

13-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
openbaarmaking-documenten-reststoffen-energiecentrale-rec-te-harlingen
13 januari 2012 - De stichting afvaloven Nee heeft in augustus vorig jaar een verzoekschrift ingediend bij het Europees Parlement om onderzoek in te stellen naar aanleiding van de alom dubieuze gang van zaken rondom de afvaloven in Harlingen.

Begin deze week werd door de Commissie Verzoekschriften een bevestiging gestuurd dat het verzoek ontvankelijk is bevonden. Dat wil zeggen dat er nu een onderzoek ingesteld wordt door de Europese Commissie naar de problemen die de bevolking van Harlingen, Midlum en Wijnaldum ondervonden heeft en nog steeds ondervindt.

Afvaloven Nee wacht vooralsnog eerst verdere stappen rondom het onderzoek af, maar laat weten verheugd te zijn dat het discutabele handelen van Omrin nu ook tot de Europese Commissie is doorgedrongen.

Sinds de uitzending 'Vechten om vuilnis' waarin de afvaloven centraal staat, volgt ZEMBLA de ontwikkelingen rond de afvaloven bij Harlingen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.