Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Eigenaar Caribbean Comfort gearresteerd in de Dominicaanse republiek

18-06-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
651 keer bekeken
  •  
beleggers-bedrog
18 juni 2009

De Telegraaf meldt dat Geert Pot, eigenaar van Caribbean Comfort, in de Dominicaanse Republiek op verzoek van het Nederlandse Openbaar Ministerie is gearresteerd. Het OM was naar aanleiding van de ZEMBLA-uitzending ‘Beleggersbedrog‘ een strafrechtelijk onderzoek gestart.

Op 14 september 2008 onthulde ZEMBLA in ‘Beleggersbedrog‘ dat het beleggingsfonds Caribbean Comfort, na een eerdere veroordeling van eigenaar Pot, toch gewoon doorging. Caribbean Comfort beloofde beleggers hoge rendementen bij investering in een groot golfresort in de Dominicaanse Republiek. De beleggers werden gedwongen om nieuwe contracten te tekenen, anders zouden ze hun al ingelegde geld kwijt zijn.

Een dag na de ZEMBLA-uitzending deed de FIOD-ECD invallen bij tussenpersonen van Caribbean Comfort. Ze werden verdacht van mogelijke fraude en oplichting. Het OM melde dat het onderzoek zich richtte zich tegen een rechtspersoon en drie natuurlijke personen.

Op verzoek van hetzelfde OM is Geert Pot nu in de Dominicaanse Republiek gearresteerd. Volgens de Telegraaf wordt Pot direct naar Nederland gevlogen om te worden verhoord.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.