Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Echtpaar Diogenes ontslaat Raad van Commissarissen

01-05-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
handel-in-gehandicapten
RTV Drenthe meldt: Echtpaar Diogenes ontslaat Raad van Commissarissen.De familie van den Berg, eigenaar van zorghoeve Diogenes in de Groeve, heeft de Raad van Commissarissen ontslagen. Dat meldt de Verwantenraad van Diogenes.
De zorghoeve is al langer in het nieuws omdat de zorg op de boerderij te wensen overliet en omdat bewoners en personeel door de familie geintimideerd werd. Begin april is een nieuw management aangesteld om de leiding van de zorgboerderij over te nemen. De familie van den Berg zou hiermee akkoord gaan. Maar de familie heeft nog steeds niet officieel de zaken overgedragen. Door het ontslag van de Raad van Commissarissen kan ook het interim-management geen leiding meer geven. Maandagavond wil de familie van den Berg overleggen met het personeel en de verwantenraad van Diogenes.

ZEMBLA
De zorgboerderij kwam in het nieuws door de uitzending 'Handel in gehandicapten' van Nicolien Herblot en Sanne Boer waarin gesteld wordt dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg niet beschikt over een volledig overzicht en daarom geen toezicht kan houden op de zorgboerderijen. De Inspectie heeft naar aanleiding van aanhoudende klachten over Diogenes een rapport uitgebracht. Ze gaat ervan uit dat de Raad van Commissarissen van Diogenes orde op zaken stelt. Deze wil een interim aanstellen, voor een half jaar. Daarna kan het echtpaar Van den Berg weer terugkomen. Commissaris P. Brongers zegt in ZEMBLA dat hij het echtpaar niet weg kan sturen, omdat zij als aandeelhouders boven de Raad van Commissarissen staan. Wie zorgt ervoor dat de misstanden echt worden aangepakt?
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.