Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Drugsverslaafde schuldig aan dood Camille Haans

22-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
338 keer bekeken
  •  
drugsverslaafde-schuldig-aan-dood-camille-haans
Het gerechtshof in 's-Hertogenbosch heeft woensdagochtend de 29-jarige Rob G. in hoger beroep wél schuldig bevonden aan de dood van de Camille Haans (15) uit Grave. Het ongeluk gebeurde donderdag 22 maart 2012 op de Elftweg ter hoogte van de Graafsche Raam.

De rechter heeft de dader, die onder invloed was van GHB en amfetaminen ten tijde van het fatale ongeval, onder meer veroordeeld voor dood door schuld en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel bij een agent in Groesbeek. Voor ouders Frank Haans en Connie van den Broek valt een last van de schouders.

De rij-ontzegging van de veroordeelde Gravenaar wordt door de uitspraak in hoger beroep uitgebreid naar vier jaar. Daarnaast is zijn voorwaardelijke celstraf verlengd naar twintig maanden met een proeftijd van drie jaar. Daarbovenop krijgt hij nog een taakstraf van 240 uur. Tevens is hij al begonnen met een verplicht afkick- en behandeltraject, maar het gerechtshof liet duidelijk doorschemeren weinig vertrouwen te hebben in de motivatie van de man om echt van de drugs af te raken.

De uitspraak is een belangrijk signaal voor de maatschappij. 'Er komt een wet aan die het strafbaar maakt om met een drugscocktail in je systeem achter het stuur te kruipen', weet Haans. 'Daar zijn we heel blij mee. Om die reden hebben we in november ook meegewerkt aan de aflevering over GHB-verslaving van Zembla.'

(bron: Arenalokaal.nl )
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.