Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

'Dood Sharleyne (8) was misdrijf'

25-05-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
207 keer bekeken
  •  
De zaak Sharleyne tekening
RTV Drenthe
De dood van de 8-jarige Sharleyne uit Hoogeveen vorig jaar, is een misdrijf. In de hals van het meisje zijn wurgsporen aangetroffen. Dat zeggen oud-rechercheur Dick Gosewehr en criminoloog Harrie Timmerman na een nadere analyse van de zaak Sharleyne tegen RTV Drenthe. 'Voor ons staat vast dat hier een meisje om het leven is gebracht'.
Nieuw onderzoek
Of verwurging tot haar dood heeft geleid, of de val van de flat De Arend, is onduidelijk, volgens de mannen. "Het is al opmerkelijk dat er verwurgingssporen zijn, daar is slecht politieonderzoek naar gedaan", zegt Gosewehr. Daarom is nieuw onderzoek nodig volgens het tweetal.
Op verzoek vader
Gosewehr en Timmerman doen vaker onderzoek, waarbij vermoedens zijn van falende politieonderzoeken en gerechtelijke dwalingen. Het tweetal bekeek op verzoek van de vader het onderzoeksdossier over de dodelijke val van Sharleyne. Hij is jaren geleden gescheiden van de moeder van het meisje. De vrouw werd direct na de fatale val verdacht van betrokkenheid bij de dood van haar dochter, maar de zaak liep op niets uit.
De zaak Sharleyne
Sharleyne is nog maar acht jaar als vorige jaar zomer een abrupt einde aan haar leven komt. Het meisje wordt midden in de nacht door een buurman levenloos aangetroffen, onderaan hun flat in Hoogeveen. Ze heeft een pyjamaatje aan en naast haar ligt een knuffel. 
Sharleyne woonde samen met haar moeder op de tiende verdieping. Met haar vader heeft ze een omgangsregeling. Tot op de dag van vandaag is nog steeds niet duidelijk of het kind van de flat is gevallen, gesprongen of geduwd. Bekijk:  ZEMBLA - De zaak Sharleyne .

De vader vindt dat Justitie vorig jaar ‘te snel en niet goed onderbouwd’ de zaak seponeerde. Hij eist heropening van de zaak. Het Gerechtshof in Leeuwarden behandelt zijn verzoek vanmiddag. 

Lees ook:  Jeugdhulp faalde rond 8-jarige Sharleyne
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.