Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Directie omstreden zorghoeve Diogenes stapt op

10-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
156 keer bekeken
  •  
handel-in-gehandicapten
RTV Drenthe 10 april 2010
Zorghoeve Diogenes in de Groeve heeft per direct een nieuw management.

Volgens de Raad van Commissarissen is dit nodig om de continuïteit voor de dienstverlening te waarborgen. Vorig jaar bleek dat de zorg te wensen overliet en dat bewoners en personeel geïntimideerd werden door de leiding. Zorgbelang Drenthe zei vorige maand dat het vertrouwen in de directie na een half jaar nog niet hersteld was en dat er moest worden ingegrepen.

De inspectie kwam eind november al met een eerste vernietigend rapport over Diogenes. Volgens de de Inspectie voor de Gezondheidszorg mankeerde er toen van alles aan de zorg voor de 20 verstandelijk gehandicapten die toen op de woonboerderij woonden.

Beheerster Hilde van den Berg vocht tot dusver de aantijgingen aan. Mediator Van Maren gaf namens de directie van Zorghoeve op RTL een vergelijkbare reactie. Wel wilden de beheerders de aanbevelingen van de inspectie opvolgen.

Zembla heeft berekend dat het eigenaarsechtpaar jaarlijks 4 ton verdient aan de opvang van verstandelijke gehandicapten.  Volgens Zembla (' Handel in gehandicapten ' 14 maart 2010) komt er jaarlijks ongeveer 7 ton binnen bij Diogenes. Van dat geld wordt ongeveer 300.000 euro besteed aan de zorg, zo meldt Zembla. Vier ton wordt dus in dat geval in eigen zak gestoken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.