Zembla

Den Haag vraagt Curaçao opheldering over Venezolaanse gevangenen

04-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gevangenis curacao venezuela anp

Het kabinet in Den Haag gaat Curaçao om opheldering vragen na berichten dat het land toch nog vluchtelingen uit het verscheurde buurland Venezuela vasthoudt in cellen. Staatssecretaris Raymond Knops (Koninkrijksrelaties) wil van de regering van het Caribisch eiland weten hoe het precies zit.

Lees ook: 'Venezolaanse crisis raakt Curacao: economie verslechtert en xenofobie neemt toe'

Verkeerd ingelicht
De bewindsman meldde onlangs dat op het eiland geen enkele vluchteling uit Venezuela meer vastzit. Hij baseerde zich op informatie van Curaçao zelf. Maar in de krant Trouw zeggen advocaten van vreemdelingen dat Knops verkeerd wordt ingelicht. Op Curaçao zouden wel degelijk Venezolaanse vluchtelingen standaard geboeid en opgesloten worden tussen veroordeelde criminelen.

"Ik ga ervan uit dat de informatie klopt. Als die nu publiekelijk bestreden wordt door mensen die zeggen: we hebben dit en dat gezien, dan is dat voor mij genoeg reden om te vragen hoe het nu echt zit." Mocht blijken dat informatie niet klopte, dan "hebben we een gesprek", aldus Knops.

Lees het hele artikel in Trouw:

Meer over:

venezuela, curaçao
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.