Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Defensie gaat luchtmetingen doen bij de Isla raffinaderij

05-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
Het Ministerie van defensie gaat luchtmetingen verrichten op Curacao bij de Isla Raffinaderij. Dat meldt Minister Hennis-Plasschaert in een brief aan de heer Linthorst van de Stichting Schoon Milieu Op Curaçao.  Begin januari 2016 gaat een technisch team van de GGD Amsterdam naar Curaçao om de apparatuur in te regelen.

In een brief aan de Tweede Kamer schreef de minister dat het gaat om een breed opgezet meetprogramma dat niet alleen zwaveldioxide en fijnstof meet, maar ook (zware) metalen, PAK-verbindingen en vluchtige koolwaterstoffen waaronder benzeen. De diensten hebben kennis genomen van rapporten zoals dat van EcoRYS . Met de GGD Amsterdam is afgesproken dat het meetprogramma gedurende langere tijd zal worden voortgezet. 

De minister wil niet vooruitlopen op de resultaten van de metingen of de gevolgen die daaraan moeten worden verbonden. De meetresultaten worden gepresenteerd op www.luchtmetingencuracao.org . Ook zullen de resultaten voor nadere analyses beschikbaar worden gesteld aan de Curaçaose autoriteiten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.