Zembla
Zembla

Donderdag om 20.25 uur op NPO2npo2

Het onderzoeksjournalistieke televisieprogramma van BNNVARA
Zembla

De zwerftocht van Pim Fortuyn

  •  
12-09-2002
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
733 keer bekeken
  •  

"Ik heb me groen en geel geërgerd aan Pim. Vooral hoe hij met mijn vrouw omging. En dat narcistische gedrag van hem vond ik ook akelig", aldus Marten Fortuyn, de oudste broer van de vier maanden geleden vermoorde politicus Pim Fortuyn in de Zembla-documentaire 'De zwerftocht van Pim Fortuyn'. Een documentaire over de drijfveren van Fortuyn én over zijn zoektocht naar macht, geluk en erkenning. Mens achter de mytheAan de vooravond van Prinsjesdag praat de meest intieme omgeving van Fortuyn in de Zembla-biografie openhartig over de mens achter de mythe Fortuyn.

Behalve Marten Fortuyn en diens vrouw Jet komt onder meer zijn beste vriend Jan 't Hooft, tandarts uit Groningen, aan het woord: "Hij was heel trouw, sprankelend en betrokken. Ook in vriendschappen was het alles of niks voor hem. Dat loopt als een rode draad door zijn leven. Maar zijn achilleshiel was dat hij zich snel afgewezen en buitengesloten voelde."

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.