Sfeerfoto van Zembla

Zembla

Donderdag om 20.25 uur op NPO2npo2

Het onderzoeksjournalistieke televisieprogramma van BNNVARA
Zembla

De Zembla-momenten van 2008

28 dec 2008
  •  
leestijd 1 minuten
ZEMBLA kijkt terug op een bewogen jaar. De uitzendingen zorgden voor beroering of zelfs verontwaardiging en haalden regelmatig de publiciteit. ZEMBLA brengt een terugblik én keert terug naar mensen die aan de uitzendingen hebben meegewerkt.

Met mr. Pieter van Vollenhoven en minister Guusje ter Horst wordt terug gekeken op de in ZEMBLA gestarte VARA-actie 'Laat klokkenluiders niet in de kou staan'. Na de veelbesproken uitzending over Char krijgt ZEMBLA het medium nu zelf te spreken.

De afgelopen twaalf maanden werden in ZEMBLA belangrijke vragen gesteld. Krijgen we kanker van Corus? Worden we ziek van ons eigen huis? Wie stopt de tienerdealers? Wie zorgt voor onze ouders in het verpleeghuis? En komt er nu eindelijk een regeling voor klokkenluiders? De trucs van het medium Char en van malafide beleggingsfondsen werden doorgeprikt. Omstreden praktijken van de farmaceutische industrie en de gemeente Almelo werden blootgelegd.

'Betrokken kijker' en tekstschrijver Nico Dijkshoorn licht op geheel eigen wijze dit ZEMBLA-jaaroverzicht toe.

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.