Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

De Tweede Kamer wil opheldering over Ordina

02-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
veb-zo-snel-mogelijk-duidelijkheid-ordina
De Tweede Kamer wil opheldering van het kabinet over mogelijke fraude door ICT-bedrijf Ordina met overheidsaanbestedingen. Diverse fracties vroegen donderdag om een brief hierover. Afhankelijk van de inhoud volgt daarna een debat. Welke bewindslieden daarbij worden uitgenodigd, staat nog niet vast.
Aanleiding is een uitzending van het tv-programma Zembla over Ordina, die donderdagavond plaatsvindt. De inhoud ervan kwam al eerder in de publiciteit.
Als de berichten over fraude door Ordina kloppen, moet het ICT-bedrijf fors worden gestraft. 'Je kan bijvoorbeeld Ordina een aantal jaar uitsluiten van aanbestedingen of boetes opleggen.' D66-Kamerlid Kees Verhoeven heeft dat donderdag gezegd.
'Dit is corruptie en doet sterk denken aan de bouwfraude. Door op deze manier vals te spelen, zet je ook andere bedrijven die wel eerlijk zijn buitenspel. Uiteindelijk betaalt de burger de rekening', zegt Verhoeven. Hij wil dat de Autoriteit Consument en Markt (ACM) een grondig onderzoek doet.

ZEMBLA - Wie is de mol? donderdag 2 oktober om 20:25 uur bij de VARA op NPO2

Meer over:

wie is de mol
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.