Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

De Telegraaf wil niet schikken in zaak Koolhoven

25-10-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
250 keer bekeken
  •  
de-telegraaf-wil-niet-schikken-in-zaak-koolhoven
De Telegraaf wil niet schikken met fotograaf Leo de Deugd, het journalistieke slachtoffer van voormalig sterverslaggever Martijn Koolhoven. Schrijft Eric Smit op de website 'Follow the Money'

De Rotterdamse fotograaf Leo de Deugd en dagblad de Telegraaf hebben geen overeenstemming kunnen bereiken over de hoogte van een schadevergoeding.

De Deugd kwam vorig jaar april door een deels verzonnen artikel van Telegraafjournalist Martijn Koolhoven ernstig in de problemen. Ook de bedrijven van zijn vrouw Henriette en dochter Charlotte, die op hetzelfde adres waren gevestigd, leden aanzienlijke schade.

In de ZEMBLA uitzending 'De chocoladeletter van de Telegraaf' het verhaal van de Rotterdamse fotograaf Leo de Deugd die zegt dat De Telegraaf zijn leven heeft verwoest. Hij belandde in de krant onder de kop ‘Eng en verschrikkelijk; Moslimwijk in shock na komst fetishfotograaf’. Het verhaal klopte voor geen meter, schreef zelfs Telegraafdochter GeenStijl, en De Deugd won een kort geding. Maar het kwaad was al geschied: de fotograaf is failliet, evenals zijn dochter, die een schoonheidssalon in hetzelfde pand runde, en zijn reputatie is onherstelbaar beschadigd.

Zembla besteedde  aandacht aan de foute berichtgeving in De Telegraaf en specifiek aan die van Koolhoven in de uitzending 'De chocoladeletters van de Telegraaf' van Erwin Otten en Frans Glissenaar. 

De Telegraaf weigert volgens Nico Beltman, de advocaat van De Deugd, om de schade van de vrouw en dochter van De Deugd te erkennen. De Deugd zal nu in een gerechtelijke bodemprocedure proberen om de schade die hem en de bedrijven van zijn vrouw Henriette en dochter Charlotte werden toegebracht, vergoed te krijgen. De totale schade wordt begroot op 7,5 ton.

De advocaat van de Telegraaf, Marc de Kemp van Houthoff Buruma heeft de advocaat van De Deugd vanochtend laten weten "geen aanleiding te zien om verder te corresponderen over de mogelijkheid van een minnelijke regeling aangezien alle betrokken partijen recht tegenover elkaar staan ten aanzien van de hoogte van de mogelijk geleden schade". Essentieel hierbij is voor De Deugd dat ook de schade aan de bedrijven van zijn dochter en vrouw worden meegenomen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.