Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

De schaduwkant van Tinder

13-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
8367 keer bekeken
  •  

In De schaduwkant van Tinder laat Zembla zien hoe eenvoudig het is voor daders van seksueel geweld om met de Tinder-app potentiële slachtoffers te vinden.

De uitzending toont een verontrustend patroon van aanranding en verkrachting, mogelijk gemaakt door de datingapp. Slachtoffers getuigen over hun schrijnende ervaringen met Tinderdates. Ze laten zien hoe makkelijk de daders daarna in de anonimiteit kunnen verdwijnen. Door hun slachtoffers na het misbruik meteen te ‘ontmatchen’ of te blokkeren zodat alle digitale sporen verdwijnen.

Tinder was tijdens corona populairder dan ooit. Wereldwijd is de app meer dan 100 miljoen keer gedownload. Het is een van de meest winstgevende apps ter wereld. Maar wat doet Tinder om z’n gebruikers te beschermen en om daders op te sporen?

De schaduwkant van Tinder

Donderdag 16 september om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 2
Herhaling: donderdag 23 september – 9.30  uur – NPO 2


Regie: Roelof Bosma in samenwerking met ABC
Research: Marco de Lange

Bekijk de eerste beelden:

Wederhoor Tinder

Download de volgende documenten om te lezen hoe Tinder reageerde op onze vragen en wat voor plannen Tinder heeft om gebruikers beter te beschermen:

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.