Zembla

De omstreden vrienden van Donald Trump II: King of Diamonds

  •  
09-05-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
252 keer bekeken
  •  
Het nog prille presidentschap van Donald Trump ligt hevig onder vuur. De Russen zouden belastende informatie hebben over Trump en dat zou Trump chantabel maken. Nepnieuws, twittert Trump: “I have nothing to do with Russia – no deals, no loans, no nothing!” Trump zegt dus niets te maken te hebben met de Russen. Maar klopt dat wel?
Bloeddiamanten
In het tweede deel over de omstreden vrienden van Donald Trump richten we het vizier op de Joods Russische miljardair Lev Leviev. Omstreden vanwege verdenking van handel in bloeddiamanten. Hij is een van de grootste diamanthandelaren ter wereld. Naast prestigieuze winkels in New York en Moskou, is hij ook eigenaar van Siebel, Nederlands grootste juweliersketen. Leviev heeft connecties met de Russische president Poetin, de Amerikaanse president Trump en diens schoonzoon en topadviseur Jared Kushner. Maar Trump zegt deze ‘King of Diamonds amper te kennen.  Zembla onderzoekt het zakenimperium van Lev leviev.
ZEMBLA - 'De omstreden vrienden van Donald Trump: King of Diamonds' - Woensdag 10 mei - 21:15 uur bij de VARA op NPO2. 
Kijk hier deel één terug: 'De omstreden vrienden van Trump: de Russen'
Samenstelling & regie: Sander Rietveld
Research: Annette Schätzle & Jos van Dongen
Camera: Jeroen van der Drift
Montage: Lennart Reijnders
Vanaf 29 maart heeft ZEMBLA Lev Leviev en zijn bedrijven op verschillende momenten om informatie en wederhoor gevraagd. Hieronder de verschillende reacties van Lev Leviev, The Leviev Group of Companies (LGC) en AFI Europe.
A) Mijnactiviteiten in Angola
B) Smokkel (Israëlisch programma Uvda)
C) 88 Queensway Group
D) Nederzettingen Westbank 
E) Foto Trump met Leviev
F) Jared Kushner en AFI USA
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.