Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Commissie bekijkt bestuurbaarheid mbo

19-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mbo-koepel-wil-de-problemen-boven-tafel-krijgen
Demissionair staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) stelt een commissie in die de bestuurbaarheid van mbo-scholen onder de loep moet nemen. Dat heeft zij geschreven aan de Tweede Kamer.

De staatssecretaris constateert dat er zijn grenzen zijn aan de organiseerbaarheid en bestuurbaarheid van het middelbaar beroepsonderwijs. ‘Mogelijk zijn in de huidige setting en organisatievormen die grenzen bereikt’, schrijft de CDA-politica. ‘Het beeld is onduidelijk: ik zie zowel voorbeelden van mbo-instellingen (groot en klein) die uitstekend hun werk doen als van mbo-instellingen die hun zaken maar moeilijk georganiseerd krijgen.’

De commissie moet met ‘richtinggevende aanbevelingen’ komen voor het volgende kabinet.

ZEMBLA
ROC’s worden geleid als commerciële ondernemingen en leerlingen zien de school als buurthuis en missen structuur. Intussen groeit de lijst met ‘zeer zwakke’ opleidingen in het middelbaar beroepsonderwijs gestaag door.

In de ZEMBLA-aflevering ' Wij willen les ' ambitieuze leerlingen, gefrustreerde docenten en een bestuursvoorzitter die de problemen op zijn netvlies heeft en zegt ermee bezig te zijn.

Meer over:

wij-willen-les
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.