Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Chefs Arthur Gotlieb weg

26-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
403 keer bekeken
  •  
de-dood-van-een-klokkenluider
De hoogste leidinggevende van klokkenluider Arthur Gotlieb vertrekt bij de NZa. Mindert Mulder was directeur van de afdeling Cure, de afdeling die gaat over op genezing gerichte zorg. Hij werkte sinds 2006 bij de NZa.
Volgens NRC Handelsblad mag een andere leidinggevende van Gotlieb geen leiding meer geven, hij krijgt een andere functie.
De twee leidinggevenden waren eerder al op non-actief gezet. Ze werden door de commissie-Borstlap medeverantwoordelijk gehouden voor de slechte manier waarop Arthur Gotlieb door de NZa is behandeld.

De problemen bij de NZa kwamen aan het licht na de zelfmoord van NZa-medewerker en klokkenluider Arthur Gotlieb. Hij had een dik boekwerk bijgehouden van alle misstanden binnen de toezichthouder. Over de behandeling van Gotlieb is de commissie helder: hij werd vanaf 2007 'verwaarloosd' en 'genegeerd' door zijn managers die het 'kennelijk aan managementvaardigheden en empathie' ontbrak.

De NZa laat vrijdag weten momenteel te werken aan ' verbeteringen naar aanleiding van het tragische overlijden van Arthur Gotlieb en het daarop volgende rapport van de commissie-Borstlap naar het intern functioneren van de NZa.'
ZEMBLA onderzoekt in 'De dood van een klokkenluider' hoe een toegewijde ambtenaar tot wanhoop wordt gedreven.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.