Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Chaos op het spoor

21-12-2000
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
171 keer bekeken
  •  
chaos-op-het-spoor
De Nederlandse Spoorwegen gaat 125 dubbeldekstreinstellen kopen. Met de nieuwe order is een bedrag van 500 miljoen gulden gemoeid. De aanschaf van deze treinstellen levert 12.500 extra zitplaatsen op. Dat maakt NS-directeur R. Lantain bekend in de 'Zembla'-documentaire 'Chaos op het spoor'.

De nieuwe bestelling is een vervolg op een eerder geplaatste order van 250 dubbeldekkers ter waarde van 1 miljard gulden. De raad van commissarissen van de NS heeft met de nieuwe investering ingestemd omdat de NS verdere groei van het aantal reizigers wil opvangen. De 125 dubbeldekstreinstellen zullen vanaf 2004 beschikbaar zijn. Onlangs maakte de NS ook bekend extra tweedehands Duitse treinen te gaan kopen en huren. Deze treinen moeten 11.500 extra zitplaatsen opleveren.

Naar aanleiding van de stakingen van vandaag zegt de heer Lantain dat de NS zich niet in een crisis bevindt. "Ik zal niet vertellen dat het bedrijf zich prettig voelt op dit moment. We voelen ons bepaald niet recht gedaan. Maar een crisis zou betekenen dat wij niet weten welke maatregelen wij moeten nemen of dat wij in grote onzekerheid zijn over de te volgen koers. Dat is niet het geval", aldus Lantain in Zembla.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.