Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Burenruzie over feestje leidt tot dodelijke schietpartij

24-04-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
76 keer bekeken
  •  
busje forensische opsporing Politie.nl
Een ernstig uit de hand gelopen burenruzie was zondagochtend in Geleen aan de Rijksweg Zuid de aanleiding voor de schietpartij waardoor een 34-jarige man om het leven kwam. Een vrouw raakte gewond. Volgens de regionale nieuwswebsite 1Limburg hielden de twee slachtoffers 's nachts een feestje en weigerden ze buurman Doy de toegang.
Doy, die tevens een kopstuk zou zijn van motorclub Satudarah, zou met meerdere mannen aan de deur hebben gestaan en gevraagd hebben of hij binnen mocht. Maar hij werd niet toegelaten. "Niet lang daarna ontplofte er vuurwerk, dat tegen het raam van het huis van de slachtoffers was geplakt", schrijft 1Limburg.
Politie kwam kijken
De politie kwam kijken vanwege het ontplofte vuurwerk en toen de agenten weer weg waren zou het mannelijke slachtoffer verhaal zijn gaan halen bij zijn buurman. 1Limburg schrijft: "Dat is niet in goede aarde gevallen, zo vertellen getuigen. Het koppel werd in elkaar geslagen en beschoten."
De man overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De vrouw heeft het geweld overleefd en het ziekenhuis verlaten. De politie heeft twee verdachten aangehouden en sluit meer aanhoudingen niet uit. 
Eén op de drie Nederlanders heeft last van burenruzies
Burenruzies komen vaak voor in Nederland. Een op de drie mensen hebben er last van. Het gaat dan bijvoorbeeld om te harde muziek, stank of asociaal gedrag. Een half miljoen burgers ervaart zelfs zoveel hinder van hun buren dat hun dagelijks leven daar ernstig onder lijdt. Ze worden ziek, depressief, angstig en kunnen niet meer werken. De overheid is verplicht om bij ernstige vormen van overlast op te treden. ZEMBLA onderzocht in 2015 hoe effectief die aanpak van de overheid is als het om burenruzies gaat. 
Kijk de uitzending 'Burenruzie' terug:

Meer over:

burenruzie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.