Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Boze Harlingers richten pijlen op burgemeester

26-08-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
188 keer bekeken
  •  
boze-harlingers-richten-pijlen-op-burgemeester
HARLINGEN - Burgemeester Paul Scheffer van Harlingen vindt geregeld hondenuitwerpselen in zijn tuin. Mensen negeren hem als hij ze op straat begroet en in het café of restaurant voelt hij zich niet welkom.
Harlingers die fel tegen de bouw van de afvaloven bij de stad zijn, beschimpen Scheffer en ook de wethouders Frans Zomers en Jan Sijbenga. Ze moeten het bezuren sinds tv-programma Zembla een reportage over de vuiloven uitzond.
In de Leeuwarder Courant, pleit John ten Have, professioneel conflictbemiddelaar, voor het stopzetten van de bouw van de oven. “Margreeth de Boer, moet de motor stilzetten. Zij is voorzitter van de Raad van Commissarissen van Omrin en van haar mag je verwachten dat ze ingrijpt als er ergens zoveel onvrede over bestaat. Zij controleert het werk van de directie en zou onafhankelijk tegenover de problemen moeten staan, waar de directie mee te maken heeft. Als zij de zaak stopzet, geef je de discussie met burgers tenminste een faire kans” aldus ten Have.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.