Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Bierboys en breezerbabes

  •  
06-07-2006
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
353 keer bekeken
  •  
Nederlandse jongeren drinken het meest van Europa. Zembla volgde het uitgaansleven van jongens en meisjes in het Overijsselse Dalfsen. Het blijkt dat ouders het overvloedige drinken van hun kinderen vaak goedkeuren en zelfs ondersteunen. En dat terwijl er steeds meer bekend wordt over de enorme schade van alcohol op jonge hersenen.

Vader W. van der Vegt, inwoner Dalfsen, wordt gevolgd tijdens het regelen van drank voor een keet waar zijn zoon Huub (15) in het weekend uitgaat. B. van Berkum, inwoner Dalfsen en vader van Ferdy, wordt gevolgd in de keet die hij op zijn eigen terrein heeft staan.

Op jonge leeftijd beginnen jongeren  met het drinken van alcohol in Nederland dat is bovengemiddeld in Europa. In de stad Dalfsen heerst de traditie van het drinken in keten door jongeren vanaf 12 jaar.  Binnen het gezin wordt het drinken van alcohol geaccepteerd.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het drinken van alcohol schadelijk is voor jonge hersenen die nog in ontwikkeling zijn.  Ouders keuren het drankgebruik van hun kinderen goed en steunen hen zelfs.

Kinderen van ouders die duidelijke regels stellen over alcohol drinken minder  dan kinderen van tolerante ouders. Ondertussen komt het syndroom van Korsakov op steeds jongere leeftijd voor. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.