Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Belastingschuld sponsor OFC afgelost, onderzoek O.M. loopt door

27-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
Stelletje amateurs
De van belastingontduiking verdachte geldschieter Marwan Khairi van de Oostzaanse voetbalclub OFC heeft zijn belastingschuld afgelost. Het strafrechtelijke onderzoek loopt nog minimaal drie maanden door. Meldt het Noord Hollands Dagblad.

Khairi heeft openstaande belastingschulden alsnog afgelost. Eind september vorig jaar verwachtte diens advocate Adèle van der Plas dat de zaak daarna binnen een maand ’als een nachtkaarsje uit zou gaan’. ,,Maar wij wachten nog op de officier’’, bekent ze nu.
Het strafrechtelijk onderzoek loopt nog minstens drie maanden, zegt Marieke van der Molen van het Openbaar Ministerie. En dat kan al gauw oplopen tot een half jaar, vervolgt ze. ,,Het onderzoek zit in de afrondende fase. Dan wordt het proces-verbaal opgemaakt. In het eindproces volgen er nog allerlei wensen voor vervolgonderzoeken en dan ben je zo weer maanden verder.’’

Op 12 mei arresteert de politie een bestuurslid en een sponsor van amateurvoetbalclub OFC uit Oostzaan. Justitie verdenkt hen van het zwart betalen van spelers. De ambitieuze dorpsclub trekt de afgelopen jaren de ene na de andere speler aan en klimt op naar de top van het amateurvoetbal. 

OFC is niet de enige die problemen heeft met de fiscus. De afgelopen jaren blijkt dat meer amateurclubs spelers onderhands betalen. Ze willen koste wat kost naar de top en trekken met behulp van sponsors dure spelers aan, maar betalen de vereiste loonbelasting niet. Bekijk ' Stelletje Amateurs '. Hieronder de uitzending in 2 minuten:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.