Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Barendrecht wil duidelijkheid over CO2

10-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
co2-bom-onder-barendrecht
10 augustus 2010 RTV-Rijnmond

Het college van Barendrecht wil dat er bij de vorming van een nieuw kabinet zo snel mogelijk duidelijkheid komt over het wel of niet doorgaan van de plannen voor een CO2-opslag. B&W heeft hierover een brief gestuurd aan informateur Opstelten.

Het gemeentebestuur en de inwoners zijn fel tegen de plannen. Het huidige kabinet zette die echter gewoon door. Een definitieve beslissing werd niet genomen door de val van het kabinet.

De voorbereidingen gaan ondertussen door, maar demissionair minister Van der Hoeven heeft laten weten dat een definitief besluit wordt overgelaten aan het nieuwe kabinet.

Het CDA is een voorstander van het experiment met de CO2-opslag, maar PVV en VVD zijn verklaard tegenstander van het proefproject. VVD-lijsttrekker Rutte heeft in de uitzending van Radio Rijnmond zelfs letterlijk gezegd dat als hij minister-president wordt, het project niet doorgaat
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.