Zembla

Bakker bakt al ruim tien jaar in 'asbestoven'

  •  
05-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
asbest-op-brood-voor-supermarkten
Een ambachtelijke bakkerij in Het Gooi is vrijdag per direct stilgelegd door de Inspectie SZW. In de broodoven was zwaar beschadigde asbestbeplating aanwezig, waardoor de kans groot was dat bakkers asbestvezels zouden inademen. Ook zou er asbest op het brood terecht kunnen komen.

De bakker was in 2003 al gewaarschuwd dat hij zijn bedrijf op asbest moest laten controleren.De Inspectie SZW heeft de bakker opgedragen de oven niet meer te gebruiken tot hij deze veilig heeft gemaakt. Of er vervolgstappen komen, weet de inspectie nog niet. Inademen van asbestvezels kan kanker veroorzaken.

In 2014 meldde ZEMBLA dat het grootste industriële bakkerijbedrijf van Nederland, Bakkersland in de zomer van 2013 brood heeft teruggehaald uit een distributiecentrum van een supermarkt omdat er asbest op terechtgekomen was. Dat verklaarde Bakkersland in de ZEMBLA-uitzending ‘ Bodemprijzen en kiloknallers
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.