Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Asielzoekers staan weer op straat

23-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gesthuizen-meer-aandacht-voor-psychische-problemen-vreemdelingen
Ruim honderd uitgeprocedeerde asielzoekers die een school in Amsterdam-Zuid hadden gekraakt, staan weer op straat. Ze hebben zogenoemde vluchtschool, na de komst van de politie, vrijwillig verlaten. Dat laat een woordvoerder van de vluchtelingen weten.
Er zijn geen arrestaties verricht. Waar de vluchtelingen nu heen gaan, is nog niet bekend.
De eigenaar van de school had aangifte gedaan omdat hij het gebouw later dit jaar wil gebruiken voor speciaal onderwijs.
De vluchtelingen trekken al ruim twee jaar van locatie naar locatie in Amsterdam. Eerder zaten ze onder meer in een tentenkamp, oude gevangenis en kantorencomplex.
Nederland voert al jaren een keihard vreemdelingenbeleid. Iedere dag worden er tientallen vreemdelingen door de Nederlandse overheid op straat gezet. Ze zijn uitgeprocedeerd en moeten het land uit, terug naar hun eigen land. Eenmaal op straat zijn ze illegaal. ZEMBLA dook in de verborgen wereld van de illegalen: Onderduiken met illegalen
Bekijk meer afleveringen in het ZEMBLA dossier Vreemdelingenbeleid
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.