Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Artsen niet vervolgd voor dood bij liposuctie

27-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
910 keer bekeken
  •  
borsten-voor-je-verjaardag
UTRECHT (ANP) - Een plastisch chirurg en anesthesioloog van de Utrechtese kliniek Aestheticare worden niet verder vervolgd in verband met de dood van een 21-jarige vrouw in april 2007. De vrouw overleed tijdens een liposuctie aan complicaties. Hoe die complicaties zijn ontstaan, is niet duidelijk geworden uit onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM), zo heeft een woordvoerster van het OM in Utrecht donderdag gemeld.

De medici werden verdacht van dood door schuld. Doordat de exacte oorzaak van de complicatie niet boven water is gekomen, kan er mogelijk niet van dood door schuld gesproken worden, aldus het OM. Ook staat niet vast dat de artsen iets hebben gedaan waardoor dat bewezen kan worden. De nabestaanden van de overleden vrouw en andere betrokkenen zijn inmiddels op de hoogte gebracht van het besluit niet te vervolgen.

Marion overleed op 21-jarig leeftijd, kort na een liposuctie-operatie in een Utrechtse kliniek waar ze op dezelfde dag ook een borstoperatie zou ondergaan. Marion vond dat haar lichaam nóg perfecter moest zijn dan het al was. Haar moeder en haar vriend waren het er niet mee eens dat ze zich liet opereren: ‘Niets kon haar van gedachten doen veranderen, zelfs de huisarts kon haar niet tegenhouden,’ vertellen zij in de aflevering van ZEMBLA, ‘Borsten voor je verjaardag’. Marion was een mooi en slank meisje. ‘Toch was ze er van overtuigd dat ze blijer zou worden na de operatie,’ zegt haar moeder.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.