Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Amarantis verfraaide jaarcijfers

14-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
amarantis-verfraaide-jaarcijfers
Amarantis schetste jarenlang een te rooskleurig beeld van zijn financiële positie. Kosten voor niet-gerealiseerde bouwprojecten en ict-ontwikkeling werden ten onrechte opgevoerd als investeringen om de exploitatie sluitend te maken, blijkt uit een onderzoek van het Onderwijsblad. Het opschonen van de balans kostte de scholengroep in 2011 bijna 19 miljoen euro.
 
De Amarantis Onderwijsgroep heeft het boekjaar 2011 afgesloten met een tekort van 20,4 miljoen euro, 8,2 procent van de totale inkomsten. Het recordverlies is vrijwel geheel te danken aan het versneld afschrijven en afwaarderen van gebouwen en ICT-projecten. In totaal is er voor 19,1 miljoen afgeboekt. De gewone exploitatie leverde een verlies van 1,3 miljoen euro op. Dat blijkt uit de laatste jaarrekening van het inmiddels ontbonden conglomeraat van mbo-instellingen en scholen voor voortgezet onderwijs.
 
De jaarcijfers over 2011 werden op 12 september openbaar gemaakt. Door het forse verlies daalde het eigen vermogen van 30 miljoen naar 10 miljoen euro. De solvabiliteit, een maat voor het vermogen om schulden af te lossen, kwam uit op 8,2 procent, dik onder de veilig geachte grens van 20 procent.

Lees het hele artikel op de website van de Algemene Onderwijsbond (AOB).
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.