Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

'Aldi pakt misstanden arbobeleid aan'

01-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
het-geheim-van-aldi
Supermarktketen Aldi gaat stappen nemen om de arbeidsomstandigheden van zijn personeel te verbeteren. Het bedrijf zet daarbij voor het eerst in de geschiedenis een centrale afdeling personeelszaken (HRM-afdeling op holdingniveau) op, meldde CNV Dienstenbond dinsdag.
De maatregelen volgen nadat de Inspectie SZW in oktober vorig jaar Aldi had gevraagd om een verbeteringsplan. De keten had de Arbowetgeving op verschillende punten overtreden. Volgens de inspectie had Aldi niet goed geïnventariseerd aan welke werkdruk en ongewenste omgangsvormen het personeel werd blootgesteld. Ook had de supermarkt onvoldoende maatregelen getroffen om te hoge fysieke belasting van medewerkers te voorkomen.
CNV werkt mee aan het verbeterplan. ,,We willen de medewerkers hier zelf nadrukkelijk bij betrekken. Wij gaan er vervolgens op toezien dat de verbetervoorstellen concrete uitwerkingen krijgen op de werkvloer'', aldus de vakbond.

In de Zembla-aflevering 'Het geheim van de Aldi' verklaren oud-topmannen van de discounter het succes van de Aldi, laten trouwe klanten hun favoriete producten zien en vertelt een voormalig filiaalleider over de enorme druk waaronder het personeel moet werken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.