Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Aldi intimideert medewerkers

07-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
aldi-intimideert-medewerkers
Vakbond FNV Bondgenoten beschuldigt supermarktketen Aldi ervan het personeel te intimideren. Volgens de bond zou dat gebeuren in de vestigingen in Drenthe, Groningen en Friesland.

Overtreding arbeidstijdenwet
FNV beschuldigt de supermarktketen ervan cao-afspraken niet na te komen en de arbeidstijdenwet te overtreden. Werknemers krijgen volgens de vakbond niet alle uren betaald, mogen in pauzes niet naar buiten en worden meer dan twaalf zaterdagen per jaar ingeroosterd. Joosje de Lang van FNV Bondgenoten noemt dit respectloos. Volgens De Lang is de kostenoorlog in de supermarktbranche de reden voor het overtreden van de wet door Aldi.
Intimidatie
Het personeel wordt volgens FNV ook nog eens geïntimideerd. Medewerkers die vakbondsvergaderingen willen bezoeken en bereid zijn zich in te zetten voor het vakbondswerk, wordt te verstaan gegeven dat het beter is dat ze niet gaan. Als ze wel gaan komt hun baan op de tocht te staan of slinken hun kansen op promotie binnen het Aldi-concern.
De directie van Aldi heeft nog niet gereageerd op de bewering van de vakbond (bron: RTV Drenthe).
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.