Zembla

Advocaat vader Sharleyne: 'reconstructie nodig'

20-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De zaak Sharleyne
Er moet een reconstructie komen naar de gebeurtenissen rondom de dodelijke val van de 8-jarige Sharleyne van flat De Arend. Advocaat Liesbeth Poortman wil dat dit gebeurt. Schrijft het Dagblad van het Noorden.
De reconstructie moet meer duidelijkheid geven over de doodsoorzaak van Sharleyne. Het is nog steeds onduidelijk of het meisje is gevallen, gesprongen of is gegooid. Liesbeth Poortman is de advocaat van de de vader van Sharleyne. Ze heeft namens hem een klaagschrift ingediend bij het hof in Leeuwarden.
Volgens het Openbaar Ministerie is het onderzoek gesloten en de conclusie is dat er niet precies kan worden vastgesteld wat er is gebeurd. Toch vindt de advocate dat het onderzoek moet worden heropend.

Het verzoek van Poortman wordt in mei door het hof behandeld. Er loopt nog een onderzoek naar de rol van hulpverleninginstanties.

De zaak Sharleyne
De jeugdhulpverlening in Hoogeveen heeft hopeloos gefaald in de zorg voor de 8-jarige Sharleyne Remouchamps, die op 8 juni vorig jaar overleed na een val van haar flat. Dat stellen hoogleraar jeugdrecht Mariëlle Bruning en oud-kinderrechter Frans van der Reijt op basis van (politie)documenten en verslagen van hulpverleners die in het bezit zijn van ZEMBLA. Bekijk ' De zaak Sharleyne '.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.