Zembla

Advocaat Aydin C. legt verdediging neer

27-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
de-dood-van-amanda-todd
De advocaat van Aydin C. heeft de verdediging van zijn cliënt neergelegd. C. (38) staat onder meer terecht voor aanranding en afpersing van tientallen meisjes via de webcam.
Volgens de raadsman, Robert Malewicz, heeft hij onvoldoende voorbereidingstijd gekregen van de rechtbank in Amsterdam. Hij zegt dit in reactie op berichtgeving van EenVandaag.
Vrijdag begint het inhoudelijk proces tegen C. De Canadese tiener  Amanda Todd  zou tot zijn slachtoffers hebben behoord. Todd pleegde in oktober 2012 zelfmoord, nadat zij een maand eerder een filmpje over wat haar was overkomen op YouTube had gezet.
Malewicz nam de verdediging een maand geleden op zich. Volgens hem gaat het om een zeer complexe zaak met een strafdossier dat alleen al zo'n 20.000 pagina's beslaat. ,,Mijn cliënt steunt deze stap. Het enige wat hij wil is een eerlijk proces met een goed voorbereide advocaat. Ik ga geen half werk leveren.''
Volgens een woordvoerster van de rechtbank begin t de inhoudelijke behandeling van de zaak vrijdag in ieder geval. Wat de gevolgen van het stoppen van de advocaat van C. zijn, moet dan blijken. (anp)
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.