Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

ADO Den Haag is terug

  •  
20-11-2003
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
226 keer bekeken
  •  
ado-den-haag-is-terug
"Als Ajax hier op bezoek komt, wil iedereen een 'jood' meppen", zegt een supporter van ADO Den Haag stellig. "We zullen er dit jaar alles aan doen om ons negatieve imago kwijt te raken. Het is een examenjaar. Anti-joodse spreekkoren kunnen echt niet", zegt de directeur van de club vastberaden.

Beiden komen aan het woord in de Zembla-documentaire 'ADO Den Haag is terug', donderdag 20 november om 21.15 uur, bij de VARA/NPS op Nederland 3. Vanaf de start van het seizoen in augustus tot en met de laatste thuiswedstrijd, vorige week tegen Ajax, volgde een camerateam van Zembla de terugkeer van voetbalclub ADO Den Haag in de Nederlandse eredivisie. Na twaalf rustige jaren in de eerste divisie zijn ook de beruchte supporters weer terug op het hoogste niveau.

"We horen nog altijd tot de Top 3 van de rottigheid", zegt een supporter die in 1987 vooraan stond tijdens de historische veldslag in het Zuiderpark tegen Ajax. Zembla stond in het Haagse Zuiderparkstadion in het vak Midden-Noord tussen de fanatieke aanhang en reisde met hen mee naar uitwedstrijden in Nijmegen (tegen NEC) en Kerkrade (Roda). Daarnaast was de camera onder meer aanwezig toen de leiding van de club voorzorgsmaatregelen nam tegen mogelijk wangedrag van de harde kern.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.