Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Activiteiten voor Borssele 2 gestaakt

31-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
activiteiten-voor-borssele-2-gestaakt
Minister Verhagen van Economische Zaken legt alle activiteiten die te maken hebben met de vergunning voor een tweede kerncentrale in Borssele voorlopig stil. Dat schrijft hij aan de Tweede Kamer.
 

Plannen in de ijskast

De energiebedrijven Delta en RWE lieten vorige week weten dat de plannen voor de kerncentrale zeker twee tot drie jaar in de ijskast gaan. Verhagen gaat nu met de energiebedrijven overleggen welke stappen ze nog wel willen nemen.

In de ZEMBLA aflevering 'Kerncentrales verkopen doe je zo' laat programmamaakster Hetty Nietsch zien welke strategieën worden gebruikt om Nederland klaar te stomen voor een nieuwe kerncentrale

1. Stel de burger gerust 2. Dreig de burger met energietekort 3. Gebruik onwetendheid van de burger 4. Kies een plek met brave burgers

Wel kernenergie

Hij schrijft overigens dat de beslissing van Delta en RWE geen gevolgen heeft voor het kabinetsbeleid over kernenergie. Het kabinet streeft volgens hem nog altijd naar een duurzamere combinatie van energiebronnen. Daarin kan kernenergie nog steeds een rol spelen.
 

Windmolens

GroenLinks zegt blij te zijn dat de plannen voor een tweede kerncentrale op een laag pitje komen te staan. De partij hoopt met het vrijgekomen geld extra windmolenparken op zee te kunnen bouwen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.