Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Actie tegen uitzetting Hoogeveens gezin

22-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ziek-en-uitgezet
De Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND) dreigt een Hoogeveens gezin met drie kinderen uit te zetten naar Angola. Een verzoek om de vader, Fernando João (40), in ons land te behandelen is afgewezen.

Hij lijdt aan een post traumatische stress stoornis (PTSS) als gevolg van de tijd dat hij kindsoldaat was. Volgens de IND kan Fernando in Angola goed behandeld worden, maar medisch specialisten van ziekenhuizen in ons land bestrijden dat. In Hoogeveen wordt actie gevoerd om het gezin op humanitaire gronden een verblijfsvergunning te geven.
Per jaar beoordelen de artsen van de IND honderden aanvragen voor verblijf op medische gronden. Ze beslissen regelmatig dat de situatie in het land van herkomst op medisch gebied goed genoeg is om terug te keren. Bij de beoordeling draait het om twee vragen: is er in het land van herkomst een medisch specialist om de patiënt te behandelen en is er medicatie beschikbaar. Zo ja, dan kan de vreemdeling wat betreft het BMA terug.

 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.