Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

ACM roept op misstanden in de ICT-sector te melden

03-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wie-is-de-mol
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) roept iedereen op die over informatie beschikt over de vervalsing van concurrentie rondom overheidsaanbestedingen voor  ICT-diensten om deze informatie te delen met ACM.  ZEMBLA heeft op donderdag 2 oktober 2014 een uitzending gewijd aan mogelijke misstanden bij overheidsaanbestedingen en de betrokkenheid van de ICT-sector daarbij. Ook de Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft aanwijzingen gekregen dat er in deze sector sprake is van mededingingsproblemen en is deze aanwijzingen aan het onderzoeken.

ACM ontvangt graag informatie van burgers, bedrijven of overheden. Ook werknemers, directeuren, ambtenaren of zzp-ers kunnen zich tot ACM wenden.
Er zijn drie manieren om ACM te informeren, afhankelijk van de situatie van de melder:
1. Rechtsreeks: bel 070-7222000 (kies optie 2) of stuur een e-mail naar info@acm.nl

2. Anoniem: bel de inlichtingeneenheid van ACM op 070 722 2500
Bij deze manier van melden staat de anonimiteit van de melder voorop. Meer informatie is te vinden op: https://www.acm.nl/nl/contact/tips-en-meldingen/anoniem-melden/

3. Als uzelf (of uw onderneming) mogelijk betrokken bent bij een kartel dan kunt u clementie aanvragen: bel het Clementiebureau van ACM op 070 - 722 2302 of stuur een e-mail naar: clementie[at]acm.nl  Door clementie aan te vragen kunt u (of uw onderneming) immuniteit verkrijgen en een eventuele boete kan lager uitvallen. Meer informatie is te vinden op: https://www.acm.nl/nl/contact/tips-en-meldingen/clementieverzoek/

(Bron: ACM)

Meer over:

wie is de mol
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.