Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Aardbevingsonderzoek bij chemiebedrijf

29-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
nog-steeds-geen-vergoeding-voor-groningers
Het chemisch bedrijf Refining & Trading Holland, ook we bekend als North Refinery, in Delfzijl heeft ingenieursbureau Grontmij de opdracht gegeven voor onderzoek naar de risico's van een aardbeving. Het is de eerste industriële onderneming in de Groningse regio Delfzijl-Eemshaven die zo'n onderzoek laat doen.
Het onderzoek moet duidelijk maken welke veiligheidsrisico's er voor het bedrijf en de omgeving zijn en welke maatregelen eventueel nodig zijn om de risico's van een aardbeving zo klein mogelijk te maken. Het onderzoek, waarvoor de overheid geld beschikbaar heeft gesteld, zal enkele maanden in beslag nemen.
Grontmij heeft internationale ervaring met aardbevingsonderzoeken. De firma verwacht meerdere opdrachten binnen te halen van bedrijven en instellingen in Groningse aardbevingsrisicogebied. Een deel van de provincie Groningen heeft geregeld te maken met aardbevingen. Die zijn het gevolg van de gaswinning.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.