Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Aangifte tegen Trafigura om chauffeurs

19-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
om-in-beroep-tegen-vonnis-trafigura
ROTTERDAM (ANP) - Greenpeace heeft aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie tegen olieconcern Trafigura wegens het beïnvloeden van getuigen en valsheid in geschrifte. Volgens de milieuorganisatie zou een groep Ivoriaanse chauffeurs bij haar aan de bel hebben getrokken omdat ze met Trafigura overeen zouden zijn gekomen dat ze bijvoorbeeld niet mochten zeggen dat ze ziek zijn geworden van het afval dat ze voor het bedrijf zouden hebben vervoerd.

Een woordvoerster van Greenpeace bevestigde een bericht hierover in het tv-programma Nova en de Volkskrant. Het door het olieconcern Trafigura gehuurde schip de Probo Koala bracht enkele jaren geleden 500 ton vervuild afval via Amsterdam naar Ivoorkust, waar het spul werd overgedragen aan een lokale afvalverwerker.
In de aflevering ‘ De smerige olieroute ’ toont ZEMBLA aan dat bedrijven die afvalolie inzamelen en verwerken slecht te boek staan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.