Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Aangespoeld in het Koninkrijk der Nederlanden

04-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
380 keer bekeken
  •  
Aangespoeld in het Koninkrijk der Nederlanden foto
2,3 miljoen Venezolanen zijn gevlucht voor honger en geweld in hun land. Tienduizenden zochten een veilig heenkomen in Aruba en Curaçao.  Maar ze worden daar door de politie opgejaagd en in barakken gevangen gezet. 

Volgens minister Stef Blok zijn het economische migranten, die zo snel mogelijk naar Venezuela moeten worden teruggestuurd. De migranten zijn volgens Blok een probleem dat de eilanden zelf moeten oplossen. Amnesty International concludeert in een kritisch rapport dat Curaçao mensenrechten schendt van de asielzoekers uit Venezuela. De regering van Curaçao bestrijdt dat, maar zegt de asielopvang te gaan verbeteren.
ZEMBLA bespreekt het vluchtelingenprobleem met de Minister-Presidenten van Aruba en Curaçao. En interviewt ondergedoken illegale Venezolanen. 

ZEMBLA onderzoekt:  Schendt het Koninkrijk der Nederlanden de internationale mensenrechten?

Kijk hier de hele uitzending:
Sanctiebesluit EU, 13 november 2017
Regie: Erwin Otten
Research: Frans Glissenaar
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.