De Warme Weken

Zoetermeerse kledingbank uitkomst voor minima

20-11-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
312 keer bekeken
  •  
ww-zoetermeer

Ruim 4000 Nederlanders lopen de deur plat bij de kledingbank van stichting MEVE. Een ware uitkomst voor minima-gezinnen. 

Toen oprichters Raimond en Vincent tien jaar geleden zelf in een moeilijke periode zaten, stuitten ze op het spullen-ruil-circuit. "Voor we het wisten hadden we een heel huis vol met kleding en hebben we een weggeefdag gehouden. Zoiets was er nog niet in Zoetermeer", legt Vincent uit. Dat groeide al gauw uit tot de kledingbank aan de Dijkwater 3. Waar niet alleen minima uit Zoetermeer gebruik van maken. Ook vanuit andere regio's komen mensen naar de kledingbank. "Wij helpen iedereen die om hulp vraagt", legt Vincent uit. 

Hoe werkt het? 

Als je op bijstandsniveau leeft en dat kan aantonen, mag je je inschrijven bij de kledingbank. Leden mogen één keer in de twee weken langskomen om maximaal vijf kledingstukken uit te zoeken. Per kledingstuk betalen ze één euro. Eén keer in het kwartaal mogen ze iets groters uitzoeken, zoals een jas, schoenen of beddengoed. "In het begin hebben we het gratis weggegeven, maar de gemeente Zoetermeer doet bijna niks aan subsidie, dus vragen we op deze manier een kleine bijdrage voor o.a. de huur", legt Vincent uit. 

Lijkt het je leuk om deze stichting te helpen? Dat kan op verschillende manieren. Je kunt kleding of geld aan ze doneren of vrijwilliger worden. Klik hier voor meer informatie.