Los een concrete hulpvraag op via Stichting Steungezin

25-11-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
535 keer bekeken
  •  
ww-steungezin

Een tandartsrekening, kapotte wasmachine of geen winterjas: op de website van Stichting Steungezin vind je directe hulpvragen van mensen die krap bij kas zitten. 

Sinds 2013 bestaat Steungezin.nl, een platform waarop je anonieme profielen vindt van mensen die in armoede leven. Als zij een hulpvraag hebben, kunnen ze via de website een oproepje plaatsen. Zo staan er op de website rekeningen voor schoolreisjes, waterkokers en facturen voor de dierenarts. Als bezoeker kun je een hulpvraag uitkiezen, bij de hulpvraag lees je wat het verhaal van die persoon is, en vervolgens deze specifieke hulpvraag financieel (anoniem) steunen.

Voor mensen zich kunnen aanmelden voor het platform, check de stichting of ze aantoonbaar rond de armoedegrens leven. Bij het aanmelden moeten ze dat verifiëren, met bijvoorbeeld een voedselbankkaart of hulpverlenersverklaring. Ook zorgt de stichting ervoor dat jouw geld terecht komt op de afgesproken plek: bij de zorgverzekeraar, school of winkel.

Ben je benieuwd naar het platform? Klik dan hier om Steungezin te bezoeken. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.