Een Sint initiatief bij jou in de buurt steunen?

25-11-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
832 keer bekeken
  •  
ww-sintiatief

Hoe leg je een kind uit dat Sinterklaas geen geld heeft voor jouw cadeaus, maar wél voor die van de buren? Dat is natuurlijk knap lastig. Door heel het land zijn er gelukkig hulpsinten die ouders die krap bij kas zitten rond 5 december ondersteunen. 

Stichting Burgerweeshuis    📍Tiel
De stichting in Tiel geeft cadeaubonnen ter waarde van €25,- aan kinderen in Tiel die in armoede leven. Hun ouders kunnen geen of nauwelijks cadeautjes voor ze kopen. Klik hier voor meer informatie.

Twentse Pieten   📍Twente
Twentse Pieten Lieske van der Voort en Marjolein Aarten uit Hengelo gaan langs gezinnen in Twente die het niet breed hebben. Dit doen ze voor het derde jaar op rij. Ze zamelen geld in om cadeaus van te kopen. Lees hier meer over hun actie. 

Stichting Sinterklaas Kapoentje     📍Amersfoort
Deze stichting bezorgt jaarlijks zo'n 150 kinderen in Amersfoort cadeaus van de Sint. Inmiddels hebben alle aangemelde kinderen een verlanglijstje naar de Sint gestuurd en de stichting zorgt ervoor dat dit cadeau (van maximaal €35,-) aangeschaft wordt. Op 5 december komen de hulpsinten van Kapoentje in actie en brengen ze in Amersfoort zakken met cadeaus rond. Wil je meer weten of wil je dit initiatief graaf steunen? Klik dan hier!  

Stichting Sintvoorieder1      📍Den-Haag, Rotterdam, Amsterdam
Vorig jaar hielpen oprichters Karin en Esther 15.506 kinderen aan een nieuw of bijna-nieuw Sinterklaascadeautje met Stichting Sintvoorieder1. In de regio's Den-Haag, Rotterdam, Amsterdam/Spakenburg zorgen zij ervoor dat ouders én kinderen op 5 december een onbezorgd heerlijk avondje hebben. Klik hier om meer te weten te komen of om dit initiatief te steunen.  

Stichting Sint voor ieder Kind     📍 Gemeente Voorts & Apeldoorn 
Sinds 2008 bezorgt deze stichting op 5 december bij honderden kinderen een Sinterklaascadeautje. Deze hulpsint opereert vooral in de Gelderse gemeenten Voorts en Apeldoorn. Meer weten over deze actie? Klik dan hier.

Sinterklaasactie Sociale Winkel    📍 Assen
Voor de negentiende keer organiseert Tirza van de Sociale Winkel uit Assen een Sinterklaasactie. Ze zamelen speelgoed in, om zoveel mogelijk kinderen te helpen. Wil je deze actie steunen? Klik hier voor meer informatie. 

Stichting Sint voor Elk Kind     📍 Heel Nederland
Met de stichting Sint voor Elk Kind probeert Jolanda zo veel mogelijk kinderen een fantastische 5 december te bezorgen. Klik hier om meer te lezen over de actie. 

Stichting Sint voor Elk Kind    📍Lelystad 
Deze gelijknamige stichting wordt gerund door onder andere voorzitter Franc Heijke. En richt zich op kinderen in Lelystad. Zij helpen kinderen van gezinnen die leven op (of onder) bijstandsniveau. Wil je helpen? Klik dan hier. 

Pakhuis 51     📍Gemeente Borger-Odoorn 
Pakhuis 51 is dé plek waar gezinnen met een smalle beurs uit de gemeente Borger-Odoorn terecht kunnen. Meer informatie? Klik dan hier

Ken je nóg een leuk Sinterklaas initiatief dat de aandacht verdient? Meld ‘m dan hier aan!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.