De Warme Weken

Sint Jolanda helpt radeloze ouders aan cadeautjes

15-11-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1272 keer bekeken
  •  
ww-sintjolanda

Wat als je niet genoeg geld hebt om Sinterklaascadeaus te kopen? Dan schiet Jolanda te hulp. In Jan-Willem Start Op! vertelt de goedheiligvrouw hoe ze al jaren duizenden kinderen héél erg blij maakt. 

Het huis van Jolanda Hoogenboom (52) staat op dit moment bomvol met dozen. Met daarin cadeaupapier, plakband en vooral: heel veel cadeautjes. Precies wat je van de werkplaats van een hulpsint zou verwachten. Dat Jolanda met stichting Sint Voor Elk Kind radeloze ouders aan een zorgeloze 5 december helpt, is ontstaan uit een toevallige ontmoeting. In de rij voor de kassa stond ze achter een vrouw die net niet genoeg geld had voor twee schoencadeautjes. Jolanda besloot de vrouw te helpen en gaf haar twee euro. "En toen viel die vrouw mij huilend in de armen: 'Dankzij u hebben mijn kinderen een schoencadeautje.'", vertelt Jolanda. 

'Juist die kinderen erbij laten horen' 

Dit maakte zo'n indruk, dat Jolanda diezelfde avond Sint Voor Elk Kind begon. Sinds 2012 regelt ze ieder jaar voor 10.000 kinderen van ouders die krap bij kas zitten een Sinterklaascadeau. "Hoe moeilijk is het als je je kind alles wilt geven en je hebt het niet?", legt Jolanda uit. "Ik wil juist die kinderen, die groep, ook erbij laten horen. Elk kind heeft het recht om het gevoel te hebben dat hij erbij hoort."