Co deelt haar voorraadkast met 55 gezinnen

02-12-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
696 keer bekeken
  •  
photo_2022-12-02 16.23.12

Toen Co op een dag besloot haar voorraadkast te legen stuurde ze een berichtje dat iedereen die het kon gebruiken, anoniem wat spullen op mocht halen. Negen jaar later is haar voorraadkast uitgegroeid tot twee schuren, verschillende vriezers en koelkasten gevuld met levensmiddelen. “Het zijn vooral mensen die tussen wal en schip vallen en daardoor niet terecht kunnen bij de voedselbank”, zegt Co.

Tot recent hielp ze hiermee ongeveer 40 gezinnen, maar door de hoge energiekosten en inflatie is dit aantal inmiddels gegroeid naar 55. En dat kan soms lastig zijn. “Een boodschappentas van €50,- is geen €50,- meer. Nu kost dezelfde inhoud vaak €75,-. Dat voelen we, maar de tassen zullen toch gevuld moeten worden.” Om dat te kunnen blijven doen is Co afhankelijk van opslagruimte, donaties en vrijwilligers. “Ik ben erg blij met hun hulp, ik hoef maar met mijn vingers te knippen en ze staan voor ons klaar”.


Als mensen bij Co om hulp vragen worden ze ontvangen in de koffiekamer. “De tas met boodschappen is alleen om elkaar te leren kennen. We helpen mensen ook met het vinden van de juiste hulp.” Hoewel ze blij is dat ze zoveel mensen kan helpen, hoopt ze eigenlijk dat het niet lang meer nodig is. “Mijn insteek was: Als ik 67 ben, hoop ik dat de voorraadkast overbodig is. Voorlopig zie ik de voedselbank en ons juist groeien”. Om meer gezinnen te kunnen helpen hoopt Co meer opslagruimte en financiële hulp te vinden. “We doen dit vanuit ons appartement, meer ruimte is er niet.”

Wil je dit initiatief steunen of heb je nog opslagplek over? Check de Facebookpagina hier.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.