Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Vroege Vogels TV | 5 november 2021 | Planken Wambuis op de Veluwe

4 nov 2021

Vroege Vogels is op de Veluwe, in Planken Wambuis, een gebied dat onlosmakelijk verbonden is met de wolf. Er zijn meerdere wolven gesignaleerd en het is ook de plek waar vorig jaar een zwangere wolf is aangereden. Willemijn Veenhoven kijkt door de ogen van de wolf en ziet hoe het roofdier alles lijkt te veranderen. Edelherten passen hun gedrag aan en er worden bijna geen jonge herten meer waargenomen. Ook de Spaanse runderen staan op scherp. Toch zijn er ook dieren die de wolf niet mijden en zelfs volgen. Menno Bentveld gaat op zoek naar raven, die profiteren van het aas dat de wolf achterlaat. 

Vroege Vogels TV over Planken Wambuis is vrijdag 5 november 2021 om 19.50 uur te zien op NPO 2! Lees meer over de uitzending in de volgende artikelen:

Wolf zet Planken Wambuis op scherp

Raven die wolven volgen, of andersom?

Invloed van begrazing en bemesting op graslanden

Wolf op onverwachte plekken in Planken Wambuis | Achter de Schermen

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

boschell
boschell5 nov 2021 - 14:34

Wat een prachtig stuk over de wolf. Heerlijk om te zien dat ze de camera altijd in de gaten hebben en enorm scherp & alert zijn. Willemijn past geweldig in het landschap met haar oud-roze jas.