Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vroege Vogels TV | 24 september 2021 | Kalmthoutse heide

23-09-2021

Vroege Vogels strijkt neer in het overweldigende paars van de Kalmthoutse heide. In dit bijzondere natuurgebied slaan Belgen en Nederlanders hun handen ineen in hun onuitputtelijke strijd tegen de droogte. Menno Bentveld ziet wat er gebeurt als je een medicinale bloedzuiger te dichtbij laat komen en Willemijn Veenhoven maakt kennis met de zeldzame gladde slang. En als de avond valt, ontwaakt de mysterieuze nachtzwaluw in het licht van de Antwerpse haven.

Vroege Vogels TV over de Kalmthoutse Heide is vrijdag 24 september 2021 om 19:50 te zien op NPO 2! Lees meer over de uitzending in de volgende artikelen:

Samenwerken op Kalmthoutse Heide voor heideherstel

Jagende nachtzwaluwen boven de heide

Gladde slang tussen de bloeiende heide
 

Achter de schermen: bloedzuiger slurpt Menno leeg

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties

Chris Born
Chris Born25 sep. 2021 - 11:32

Ik vind het belachelijk dat TERWIJL WE BOSSEN NODIG HEBBEN de heide voor "eeuwig" moet blijven ER IS TE VEEL HEIDE, letterlijk VEELSTE VEEL heide !!! en nog ernstig OVERgecultiveerd ook. in deze aflevering PROMOTEN JULLIE DE DESTRUCTIE VAN HET BOS snap je dat als ik dat zo zeg??? mag de boomklever dan GEEN plek hebben? mag de specht dan geen plek hebben? waarom MOGEN er geen OUDE BOMEN NOG OUDER WORDEN waarom worden jonge boompjes die 100-1000 JAAR OUD kunnen worden weg getrapt voor dopheide die zaadjes heeft die ALS ZAADJE 100 jaar blijven liggen??? heide is een TIJDELIJKE toestand van het bos. als er een storm of brand is geweest dan komt er heide voor in de plaats die wordt opgevuld door plantenzaadjes die daar letterlijk 50 JAAR op hebben gewacht om te ontkiemen, dat is de NATUUR ZELF die dat doet. dus LAAT DIE BOMEN GROEIEN LAAT HET BOS STAAN KAP MET BOMEN KAPOT TE TRAPPEN en niet "alleen om de co2" maar OM DE GEHELE NATUUR "vogeltje in een boom na een nat uur in de natuur vlieg je weg terwijl ik je na tuur." chris born