Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Vroege Vogels TV | 4 juni 2021 | Diemerscheg

03-06-2021

Staartmeesjes, tjiftjaffen, prachtige nachtvlinders en boommarters, allemaal op steenworp afstand van Amsterdam. Het team strijkt neer in de Diemerscheg, een versnipperd natuurgebied ingeklemd tussen Diemen, Weesp, Muiden en de hoofdstad. Menno is op een eeuwenoude dijk, waar een onderzoeker zich op een aantal ringslangen stort. Willemijn telt de eieren in een haviksnest. Ook is het team op een oude vuilstortplaats, waar het barst van de bijzondere vogels en konijnen.

Lees meer over de uitzending in de volgende artikelen:

Diemerpark, een stadspark vol met Rode lijstsoorten

Ringslangen op de Diemerdijk

Konijnen op een vuilstortplaats

Achter de schermen: Met een golfkarretje door Diemerscheg

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties

Carla C
Carla C4 jun. 2021 - 7:54

Helaas wordt de natuur in de Diemerscheg bedreigd door het plaatsen van mega-windturbines, uiterlijk 2025. Niets mis met de omslag naar duurzaamheid, maar graag met zo min mogelijk schade. Natuurmonumenten adviseert plaatsing bij industriegebieden en in jong agrarische gebieden, niet in soortenrijk groen. Zie ook https://windalarm.amsterdam/petitie.

DiemerparkVrienden
DiemerparkVrienden4 jun. 2021 - 7:36

De natuur in het Diemerpark wordt bedreigd door het plan van het gemeentebestuur van Amsterdam om het aantal plastic (kunstgras) sportvelden uit te breiden van zes naar tien. Brrrr. Hier is een petitie om dat tegen te houden: https://petities.nl/petitions/stop-de-plastificering-van-het-diemerpark