Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

#zwerfie

  •  
11-04-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
foto_zwerfie.JPG
"Het belangrijkste is niet de Plastic Soup opruimen, maar het voorkomen dat er meer plastic de oceanen instroomt", dat vindt Peter Smith. Zwerfvuilman met een missie. Hij heeft een plan om het zwerfvuil echt aan te pakken. Een reportage vanaf de IJ-oever in Amsterdam.
Peter Smith (van KLEAN: Klagen Loont Echt Absoluut Niet) maakte twee jaar geleden een gigantische wereldbol uit plastic wegwerpflesjes. Nu heeft hij een nieuw project, de #zwerfie. Daarmee gaan we het zwerfafval en de groei van de Plastic Soup te lijf.
Hoe maak je een #zwerfie?
Peter Smith heeft uitgerekend dat 25% van alle Nederlanders moeten meedoen om in drie dagen tijd AL het zwerfvuil in Nederland op te ruimen!
Bij het begin van de lente maakte hij een filmpje bij die IJ-oever in Amsterdam Noord. Daar verzamelt zich al het plastic zwerfvuil uit de Amsterdamse grachten. Een dijk van basalt die er 'feestelijk' gekleurd uitziet.
Alle passagiers van de pont over het IJ werd gevraagd om 1 stuk zwerfvuil op te ruimen. Lang niet iedereen deed mee, maar binnen een dag was de hele dijk schitterend schoon.
Daar is een fantastisch filmpje van gemaakt met een timelapse (elke minuut 1 foto gemaakt, draai die achter elkaar af en je ziet de dijk in no time plasticloos worden (vanaf 02:00).
Teken voor statiegeld: niet afschaffen, maar uitbreiden
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.