Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Zwarte kraaien plagen velduil

19 apr 2019
  •  
leestijd 1 minuten
“Door de sterke wind had de velduil beschutting gevonden achter een grote graspol. Op gegeven moment werd hij/zij lastig gevallen door twee zwarte kraaien. Gewiekst als ze zijn begonnen ze de velduil van twee kanten te benaderen en lastig te vallen. Op een gegeven moment werd het de uil teveel en haalde uit naar een van de kraaien, met gevolg dat de velduil in het slootje terecht kwam”, schrijft filmer Jitze Terpstra. “De velduil vloog eigenlijk meteen weer op en ging aan de andere kant van de sloot zitten. Hier werd hij/zij nog een paar keer belaagd door de kraaien, waarna ze wegvlogen.”
Zie je geen filmpje? Omdat de video op YouTube staat is het van belang om de 'social media cookies' te accepteren. Of bekijk het filmpje op YouTube.

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.