Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Zwart stof zorgt voor overlast in Hoek van Holland

6 jul 2020
  •  
leestijd 1 minuten
Haven rotterdam

© Haven Rotterdam - Pixabay

Inwoners van Hoek van Holland hebben al een week overlast door stof. Er wordt de laatste dagen melding gemaakt van zwart stof, meldt de DCMR Milieudienst Rijnmond. Eerder werden ook metaalkleurige stofdeeltjes aangetroffen. Tot nu toe zijn 400 meldingen bij de dienst binnengekomen.

Overlast door zwart stof

De milieudienst zegt in Hoek van Holland en het havengebied onderzoek en visuele waarnemingen te doen om de mogelijke bron van de overlast op te sporen. Eerder werd al bij twee bedrijven gekeken of die de bron zijn, maar door de harde wind was het lastig met zekerheid te zeggen waar het stof vandaan kwam. Nog altijd is de bron niet vastgesteld.

van Hoek van Holland tot 's-Gravenzande


Zaterdag kwamen er 90 overlastmeldingen binnen, toen waren er ook meldingen uit het nabijgelegen 's-Gravenzande. Zondag staat de teller voorlopig op 28 klachten, alle uit Hoek van Holland. De overlast is vorige week zondag begonnen en sindsdien komen er bijna dagelijkse nieuwe klachten binnen.

Begin juni waren er ook al twintig meldingen over zwart stof.

Bron: ANP

Meer over:

haven

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar