Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zuivelbedrijf Arla stopt met schadelijke palmolie

  •  
26-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Palmolie.jpg
Zuivelproducent Arla heeft besloten alleen nog palmolie te gebruiken waar geen regenwouden voor worden gekapt. Palmolie is een belangrijk bestanddeel voor de productie van zuivelproducten. Eeuwenoude tropische bossen sneuvelen voor de aanleg van palmolieplantages.
Grote stap
De huidige richtlijnen van de RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil) blijken niet toereikend te zijn voor het beschermen van onze regenwouden. Daarom besluit Arla na gesprekken met Greenpeace een forse stap verder te zetten. Uiterlijk in 2017 is het gebruik van niet-duurzame palmolie uitgebannen.
Leefgebied voor dieren
De palmolie is niet alleen een grote bedreiging voor lokale gemeenschappen, die hun bossen zien sneuvelen en vaak van hun land worden gedreven. Ook bedreigde diersoorten als Orang-Oetans en de laatste vierhonderd Sumatraanse tijgers zien hun leefgebied in zorgwekkend hoog tempo verdwijnen. Bovendien zijn regenwouden essentieel om klimaatverandering een halt toe te roepen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.